Afscheidsbloemwerk

Al sinds de oprichting van Rebelle (2015) hebben we ons toegelegd op het maken afscheidsbloemwerk dat past bij de persoon die is heengegaan en aansluit bij de wensen van de naasten.

Kenmerken rouwbloemwerk Rebelle Bloemstyling

Vanuit de overtuiging dat het mooiste gebaar een persoonlijk gebaar is, hebben we deze manier van werken verder doorontwikkeld. Ieder persoon is uniek, en heeft zijn eigen (levens)verhaal. Interesses, passies, mooie momenten uit het leven en zelf eigenaardigheden kunnen tot uiting worden gebracht. Hierbij wordt rekening gehouden met persoonlijke kenmerken zoals bijvoorbeeld: Eigenzinnigheid, uitbundigheid of juist een meer ingetogen karakter. Was er passie voor natuur, het water, tuin, bos of iets anders? dan komt dit tot uitdrukking in het door ons geleverde bloemwerk

Persoonlijke wensen 

In een persoonlijk gesprek worden de wensen besproken en vragen we om zoveel mogelijk het karakter/ de persoonlijkheid te beschrijven. Ook ideeën om (persoonlijke) voorwerpen erin te verwerken behoren tot de mogelijkheden.
Bent u niet in de gelegenheid? Het kan natuurlijk ook via de telefoon. Een afspraak thuis kan worden overlegd.
Wij zorgen ervoor dat de wensen tot uitdrukking komen in het door ons geleverde bloemwerk.

Neem contact op

Uitwerking = verwerking

Het is mogelijk om met naasten, in besloten setting, het bloemwerk te maken onder begeleiding van een professionele bloemist. Dit maakt het bloemwerk het meest persoonlijk. Dit gebeurt meestal op een avond. Dan is de winkel leeg en rustig. Op deze momenten worden vaak mooie herinneringen met elkaar gedeeld. Soms gelachen en soms gehuild. Het is een prachtig gebaar naar de overledene en kan helpen bij het verwerken of afsluiten van een proces.

Arrangementen voor afscheid

Zoals beschreven, is alles afhankelijk van de wensen van de familie/naasten.
Om u een indruk te geven van de mogelijkheden noemen we een aantal gangbare arrangementen van kistbedekking (directe familie) en ander bloemwerk die we regelmatig mogen verzorgen:

  • Natuurlijke bloemstuk met groei. Bijvoorbeeld geïnspireerd op een bloeiende berm, akkerrand of waterkant .
  • Ovaal bloemstuk met opengeschikt midden. Hierin worden vaak op natuurlijke wijze grasjes en besjes verwerkt.
  • 2 stukken die samen 1 vormen. Bijvoorbeeld voor de kinderen en de kleinkinderen. Deze sluiten aan op elkaar wanneer op de kist geplaatst.
  • Een open of gesloten hart. Dit kan gedrongen of los worden gestoken en kan in diverse maten
  • Kransen (gestoken) kunnen ook een hele mooie bedekking vormen en kunnen natuurlijk in diverse maten samen of los.
  • Klassiek bloemwerk zijn ook diverse mogelijkheden in
  • Boeket op houder. Hierbij lijkt het alsof je bloemen hebt geplukt op de hand. Dit werk wordt opgestoken zodat het lang mooi blijft maar het lijkt hierbij dat de bloemen op de kist zijn gelegd met de stelen zichtbaar.
  • Ook kunnen we bloemwerk leveren dat 100% afbreekbaar is en geschikt is voor een natuurbegraafplaats.

Geen wens of vraag is raar of gek. Wij helpen u graag mee met het laatste passende gebaar, persoonlijk en uniek te maken.

Afspraak maken